2008-06-30

Har förstått att min pappas grannes galna beteende gör många upprörda, och att det hela får folk att undra om vi sitter alldeles passiva och bara ser på. Kan berätta att hon blivit anmäld (av folk i området) vid flera tillfällen för rattfylla på vår lilla grusväg (det bor små barn och mycket djur i området), hon har anmälts för att hon haft skälliga och understimulerade hundar.. (vad gäller grisen och hästen så har vi ju faktiskt inte något att gå på) men till svar, av såväl polis som djurskyddsverk, får vi att hon måste tas på bar gärning. Exakt hur dom menar eller hur dom tycker att folk i vårt område skall ordna detta är ännu olkart.
Senaste om den galna damen: häromkvällen kom hon till min pappa (fylld 62 år) och frågade om han ville dela en bong med henne. Kan även meddela att samtliga karlar i min familj (inbkluderat min sambo) har blivit erbjudna "bad" i hennes jacuzzi.

Elin: Man vill alltid singstara men man är aldrig ledig.. jag menar aldrig! =)

Idag har vi hursomhelst vart och lämnat Zebbe på Herrfallet för en veckas kolloliv. Till vår stora förvåning visade det sig att en vän vid namn Sara, som numera bor i Småland, jobbar på kollot.. jättekul tyckte vi! Känns nog tryggt för Zebbe mer, fast å andra sidan så känner han ju flera i den övriga personalen där också. Superfint var det där i alla fall! Det är ju värsta stora naturskyddsområdet, jag tror att det blir en fin vecka för barnen.


Herrfallet, Arboga

Nej ni, nu ska jag jobba på. Ha en fin kväll! Nu inväntar vi bara värmeböljan som väntas komma om ett par dagar!

2008-06-29





Ja, ungefär så här ser pappas grannar ut, en minigris och en ardenner.. väldigt söta djur förstås men jag tänkte ändå lägga fokus på att berätta historien om ägaren till dessa djur. och alla djur före dessa djur...

För uppskattningsvis två år sedan fick min pappa en ny granne, folk flyttar ut till landet som galningar och vad som en gång var ett sommarstugeområde är nu ett villaområde. Denna nya granne började med att sätta upp taggtråd runt hela tomten för att hålla sin hund (pitbull) Olle på tomten. Olle var den slags hund som hatade andra djur, Olle var heller inte dum i huvudet utan kunde ta sig ut från tomten utan större ansträngning. Min pappa har katter, Olle hatar katter, Olle smet ut och ville döda pappas katter.. Olle fick till sist inte leva längre för han bara tog sig loss och anföll andra djur.
   En vecka efter att Olle lämnat området kom nästa plåga, en dobermann som man valt att kalla "Bebbe"... Bebbe lämnades ofta ensam och skällde konstant, jag menar konstant, han var aldrig tyst. Bebbes motion bestod av att denna ägarinna åkte till golfbanan, plockade ut hunden ur bilen och lät honom springa efter hela vägen hem (på en bilväg)! Snart flyttade även en dobbermantik dit, sällskap till den andra, ett par veckor senare flyttade minigrisen in. Dobermanntiken försvann lika fort som hon kommit, grisen gruffar upp folks gräsmattor.. även han kan ta sig ut från tomten. Bebbe avlivades för ett par veckor sen, han högg en av ägarinnans kompisar. Idag ute hos min pappa hörde jag plötsligt ett frustande och ögnade över axeln.. vad finner man om inte en häst? Johodå, hon har köpt en häst. Till allas stora glädje skäller varken grisen eller hästen, dom tycks heller inte vara benägna att anfalla folk.. men kära tid, bör denna människa ha husdjur?
Tillägg: Ägarinnan är prostituerad, alkoholiserad, drogmissbrukare och hennes pappa bor i ett tält på hennes tomt (!)

2008-06-28

EN KVÄLL I OSTRA

Likt varje fredag var vi igår hos min älskade papput och åt mat...



kotletter och pommes stod på menyn


en kryddad snaps och en öl till maten ger guldkant


älskling


Melvin på sin vanliga plats

Lilla Fritz


När vi hade ätit färdigt gick jag upp till Ia för att träffa Elvis, han fick komma hem en dag tidigare än planerat. Allt har gått jättebra för honom, han har uppfört sig fint och när veterinären skulle lyssna på hans hjärta så spann han så högt att hon inte kunde höra hjärtljuden! =)

Finaste killen



Dom har gjort ett sånt fint jobb, han ser ut som han sover...

Elvis och "mamma Ia"


2008-06-27

Igår när jag var på väg ner till stan så träffade jag en måsunge. Han kom gåendes längs Drottninggatan där han gick och skrek, förmodligen ropade han på sin mamma. Först tyckte jag oerhört synd om honom men sen slog det mig.. han hade gått hela vägen från vattnet alldeles själv, hade han bett sin mamma om lov? Antagligen inte. Hursomhelst, vi minns alla vilken skräckupplevelse det var när man som liten tappade bort mamma i mataffären.. man trodde aldrig att man skulle återse henne. Min förhoppning gällande denna unga mås är att en snäll kråka eller kanske en skata efter mitt möte med honom, tog honom under sina vingar (bildligt och bokstavligt talat) antingen för att föra honom tillbaka till sin mamma eller för  en eventuell adoption. Min stora rädsla är att en duva hittade honom först, då kan det aldrig gå väl..

Efter min stund med fågeln var jag på dejt med Emelie, vi intog en lunch (inte av bästa standard, vi funderar på om ett ägarbyte ägt rum), därefter besökte vi i stort sett samtliga affärer i denna stad. Dejten avslutades med en fika på Café rutan och om detta vet jag inte riktigt vad jag ska säga. Den unge mannen som arbetade inledde det hela med att ta 25 kr. betalt för en burkcola (!) varpå han kallade mig störd när jag inte ville ha is till... senare under samtalet kallade han mig och Emelie för problembarn... ja han sa så! Visst, jag har nått en ålder över tolv vilket innebär att jag har humor, förstår sarkasm och ironi och jag inser ju att han tyckte att han var ganska rolig.. men jag har ändå en stilla undran, kan man verkligen säga så till sina kunder?

Gårdagen avslutades med storhandling på Willy´s och en tvättid som sträckte sig från 19-22. Folk i denna trappuppgång har lite svårt för det här med tvättider och tycker (uppenbarligen) att det är okej att efter sin egen tvättid fortsätta tvätta när nästes tid har börjat.. jag jublar inte av glädje när jag kommer ner klockan 19 och det är fullt med tvätt kvar i den ena maskinen och det är 20 minuter kvar på programmet. Kanske skulle jag göra som de arga tanterna i huset och sätta upp lappar? Fast det är nog inte min grej trots allt. Jag ler snällt, behåller tålamodet.


Idag tog jag sovmorgon, besökte banken för att sätta in pengar, insättningsautomaten var trasig, 40 nummer före i bankkön och Mel väntade utanför.. det var bara att gå hem igen. På vägen lyckades jag doxk (naturligtvis) träffa en försäljare (av el) och talade om för honom att det irriterar mig att det är så mycket försäljare överallt... han babblade om att vi lever i ett konkurenssamhälle, jag ville inte lyssna, försäljare ärlägre stående varelser.. en slags kreatur som jag inte vill beblanda mig med.


Snart ska jag äta grillat, det blir ett fint avslut på dagen det!


2008-06-24

HISTORIEN OM EN ÄLSKAD BONDKATT:

I maj för 13 år sedan föddes två kattungar i Mora hos farmor och farfar, dessa adopterades omedelbart av mig och min äldre bror. Den större av dem, Elvis, tillhörde mig... han är i princip uppvuxen i min famn och har alltid varit en enmanskatt. Medan jag kunnat hålla på med honom som jag ville, så fick ingen annan röra honom. Katterna (Elvis och hans syster Kajsa) har förökat sig och i dagsläget har pappa 7 katter hemma hos sig.


För några år sen upptäckt vi att Elvis började få en gråaktig hinna på ögonen och misstänkte starr, vi har dock inte uppsökt veterinär för katten är oförsäkrad och har inte lidit... han har varit blind i ungefär 3 år nu. För ett par år sedan fick min pappa nya grannar.. Ia och hennes man Uffe, Elvis som tycker om att ha det lugnt och skönt började så smått dra sig upp mot Ia och utsåg henne till "sin".. jag tror att hon fick ersätta mig. Sedan dess har Elvis varit stans mest bortskämda katt och Ias allt. När hon och hennes man för ett par månader sedan sa upp sin lägenhet i stan och ebstämde sig för att flytta ut till stugan året runt frågade hon pappa om hon inte kunde få ha Elvis till sin och ja,så har det ju blivit.. Elvis hälsar på hos pappa ibland men Ia är hans "mamma" och hennes hus är hans hem.


För ett par veckor sedan började Elvis ena öga rinna, en förmodad infektion... igår ringde Ia till veterinären och dom hänvisade till Strömsholm och menade att ögonen med största sannolikhet måste opereras bort. Ia var alldeles förstörd stackarn, rädd att han inte skulle klara sig och att han skulle få en chock av att vara inlagd på djursjukhus då han inte kan se och för att han inte kan höra några röster han känner igen. Idag var hon på Strömsholmoch det var som man trodde; förmodligen har han ont av infektionen och enda lösningen är att ta bort ögonen, ett ingrepp som kostar 10.000 kr.

.... det var inte ens något att fundera på, pappa och Ia kom överens om att de betalar hälften var och på torsdag läggs Elvis in och så får han komma hem på lördag... har jag sagt att han är en bondkatt?? En älskad bondkatt! =)



Katten på bilden är inte Elvis, utan hans systerdotter Tootsie.


Bilder från Djurgården













2008-06-21

Måste säga att jag hade en ovanligt lyckad midsommarafton. Vi var ju som sagt hemma hos Madde och hennes barn, käkade gott, hade femkamp, spelade kubb och skrattade framförallt, emellanåt höll både jag och Madde på att kissa på oss =D Kom hem vid tio på kvällen, då tog jag och Frode en långpromenad med Melvin och var inte hemma förän halv tolv. Tokmysig dag och kväll!

Nu jobbar jag... tidigare idag var vi ute och promenerade på Djurgården, tog lite bilder som jag har för avsikt att lägga upp lite senare.

Ha en fin dag, hoppas ni inte är alltför bakis idag ;)

2008-06-20





GLAD MIDSOMMAR GOTT FOLK!
Hoppas alla får en fin dag och att det inte regnar på er alltför mycket. Sup inte för hårt, det kommer en morgondag! =)
Jag ska snart iäg och käka sill och lite grillspett och annat mums, cola till maten allesamans.. helt ospetsad! =)

2008-06-19

Foto: Fredrik Sandin carlsson
Dagens middag

Jag vet inte om ni är medvetna om det, men jag är lite smått besatt av att leta recept på nätet och sedan tillaga dem. Maträtten på bilden är en köttfärssoppa men lite potatis, lök, paprika och mumsiga kryddor.. till det kommer jag tillaga hemmagjort vitlöksbröd.. *mums*

Fast just nu jobbar jag, hoppade in på forsvärns ett par timmar och efter det blir det matlagning.

Har vart och hämtat foton på posten, lite förstoringar som inte gick ner i brevlådan. Jag har nämligen gått loss lite på fuji direkt och framkallat en hel drös bilder, en del förstoringar (bland annat en jättebamsing till pappa, det är en jättefin bild av hans hund Doglas) och en almanacka med våra foton i. Tycker det är skitkul!

Har fått mina tider för sommaren på fuxen, blev lite annorlunda.. konstiga tider faktiskt, det är ju 75 procent men jag jobbar skitlånga pass vissa dagar medan jag är helt ledig andra dagar.. det blir säkert bra. Ska i alla fall åka till gröna lund med dom boende i v.31, kan nog bli jättetrevliga.. men den dagen börjar jag tidigt på morgonen och slutar inte förän tolv på natten... ojoj.

2008-06-18

Om kurs, ungdomskärlek och vuxenpoäng:

Igår var jag alltså på utbildning hela dagen, introduktion område funktionshinder, schemalagd tid 8:15 - 16:30. Det var väl lite så där lagomlångtråkigt som det alltid är när man skall sitta och lyssna på människor en hel dag i alltför obekväma stolar. Vi fick hur som helst lära oss om vad som gäller när det kommer till mutor och arv, sekretess, hygien, etik mm. Det hade sina ljusglimtar, man fick ju höra en hel del anekdoter om folk som betett sig helt galet när dom har jobbat. För att ge ett exempel: En ung kvinna som jobbade på ett gruppboende var ute och körde en av brukarna i rullstol, hennes pojkvän ringden på hennes mobiltelefon och hon svarade. Under samtalet blev de osams, riktigt osams och hon hävde ur sig "ditt jävla cp-barn" och kastade på luren... den brukare som satt i rullstolen hon körde har en cp-skada. Behöver jag säga att hon blev av med sitt jobb?

Nåväl, det roligaste när man går på denna typ av utbildningar är att man alltid stöter på någon man känner. Jag träffade tre, två av dem från högskolan och så Peter  Seberg som jag inte träffat på år och dar. Peter var (för si så där 10 år sen) föremålet för min kärlek, jag var så galet kär i denna kille. Vi festade en del ihop och jag minns att vi hånglade vid ett par tillfällen när vi "bytte rök", ja vi gjorde ofta det när vi var unga.. en tar ett bloss av en cig och sen har man läpparna mot någon annan och blåser in röken i dennes mun... slutade ofta i hångel, förstås! Det blev aldrig nåt mer mellan oss förstås, och kärleken är ganska snabbt övergående i den åldern. Men när jag såg Peter igår kunde jag liksom förstå varför jag var så kär i honom, han är otroligt charmig och har sån utstrålning, till skillnad från många andra stolpskott som man kärade ner sig i. Det var i alla fall jätteroligt att se honom, han ska för övrigt också bli lärare.. ja som alla andra inklusive jag!

På fredag är det midsommar, vi har inte helt bestämt vad vi ska göra men idag ringde jag Madde då hon har barn i Zebbes ålder. Tyckte det kunde vara kul om man sammanstrålade, kanske gå till djurgården, ätalite gott och spela kubb. Hon skulle prata med sina barn. Det blir en nykter midsommar, dels ska jag ju jobba ett långt pass dagen efter och så har vi ju Zebbe. Midsommar har alltid förr varit en ursäkt att supa sig dyngrak och ligga och kräkas i en buske, ligga och hångla med någon okänd kille i det blöta gräset och förstöra den nya vita klänningen. Dom tiderna är över, nu är man sofistikerad... det ger en hel drös med vuxenpoäng om du frågar mig!

2008-06-16


Anne Geddes

Frode blev inatt morbror till en liten flicka, det är Frodes lillasyster Madde som är mamma till den lilla. Jag hoppas verkligen att det kommer gå bra för dem, det har varit ganska mycket strul... jag kan anse att Madde inte är mogen att bli mamma men jag hoppas verkligen att hon når någon slags mognad i och med detta och att hon tar hand om det lilla livet ordentligt.

Jag började jobba för ungefär en timma sen.. Marlene har varit inne med lilla Villemo och jag har vait "barnvakt" medans hon valde film =) Hon är för söt den där lilla, jag hade med glädje behållt henne! Fast det är visst olagligt att stjäla folks bebisar? Det är verkligen världens babyboom just nu, tycker varenda människa jag nånsin känt har förökat sig snart. Det är nästan bara vi kvar nu... men lugn, det kommer när det passar =)

Imorgon ska jag på utbildning hela dagen, kommunen håller utbildning om område funktionshinder.. kan nog bli lite långtråkigt att sitta hela dagen och lyssna men det får man ju betalt för så det är väl ok.

Midsommar på fredag, hemma och ta det lugnt och äta gott... jobb dagen därpå. Sådant är livet.

2008-06-15

Sitter på jobbet, är totalt uttråkad.. har ätit en pizza och har lite ont i magen nu.

Igår när jag jobbade kom Marlene (min fasters vänninas dotter, som man lekt med på kalas som liten, ett år äldre än mig, färdigutbildad lärare) in med sin lilla dotter Villemo som är fem veckor gammal.. och jag fick kramas med den lilla medan Marlene valde film.. egentligen är det självplågeri att hålla i såna små, jag fick fysiskt ont .  =) Undrar om detta är en period som är övergående, jag har nämligen ett sånt enormt bebissug just nu.. det blir inte direkt bättre när folk säger att det inte alls är så svårt att komma tillbaka till skolan efter en mammaledighet.. men som tur är har jag ganska stor självkännedom, jag skulle inte klara det så istället använder jag huvet och väntar! Det hinns med, jag är ung.. jag får väl låna andras barn tillsvidare =) 

Imorse gick jag och Frode upp i skaplig tid för att vi skulle hinna ner till stan innan jag började jobba (började klockan elva) men jag mitt nöt tänkte inte på att det är söndag idag, det innebär ju att stan öppnar först klockan tolv.. så vi satte oss på en bänk i solen och bara var, det kan också vara mysigt ibland.
   Frode har åkt ut till pappa för att fortsätta lite på huset, hade gärna vart med men det får väl gå bra att vara här istället.

Slutar jobba om 2,5 timmar, då är det hem och laga middag som gäller.. ta en långpromenad med Melvin och sen bara slappa.

2008-06-14

Okej.. Sverige spelar match idag, jag jobbar i videobutik.. tror ni jag har roligt?? Det är i princip öken här, undantaget är de föräldrar som kommer och hyr barnfilm till sina barn.. förmodligen någon slags muta för att de ska hålla sig på sina rum och inte söra under matchen. Jag säger då det.. vuxna män som jagar en boll? Jag förstår det då inte i alla fall.

I morse gick jag och Frode upp redan vid åtta för att min pappa (kors i taket) fick för sig att vi skulle jobba lite på huset.. det var mysigt, pappa och Frode slog ner en vägg och satte upp den dörr som ska gå in till tvättstugan, tog sin tid men blev rätt bra när det blev klart. Under tiden monterade jag isär pappas dator, han sa att vi kunde "låna" den och ha på zebbes rum eftersom han vill ha en dator.. när man lånar saker av pappa Molander behöver man sällan lämna tillbaka grejerna, han köper oftast nytt så vi kan väl betrakta denna relativt fräscha DELL som våran. Tog en långpromenad med Melvin och Doglas, dom är helt fenomenala när man går ensam med dem, de går brevid varandra och drar inte alls.. kanske är det så att Melvin skulle behöva en ständig kumpan? Fast nää.. han får nöja sig med helgmyset med Doglas. Jocke kom vid lunchtid och lagade pannbiff som smakade himla gott när man hållt på och släpat och jobbat. Därefter skjutsade Frode mig till jobbet och här sitter jag nu, redigt uttråkad men är man pengakåt.. ja då är man det!

2008-06-13

DJUREN



Ronja - den ondskefulla


Melvin - den gode (tuggandes på ett ben)


I detta trista väder passar det ganska bra att lägga tiden på husdjuren, lite trimning i form av kloklippning och borstning (båda två slapp bada).


Förklaring till varför Ronja är den onda: Ronja har funnits hos oss i två år, enda sen hon bara var en liten palt, men hon gillar ingen av oss, faktum är att hon hatar oss och vill hugga ihjäl oss... hade hon varit lite större och haft intelligens nog att komma ur sin bur så tror jag hon hade mördat oss alla. Ronjas stora problem började när hon var mellan 6-9 månader gammal, på den tiden hade hon ett hus i sin bur, ett litet krypin.. där inne låg hon och lurpassade och så fort man stoppade ner handen i buren så anföll hon.. veterinärernas råd var att ta bort huset för då skulle hon bli mindre aggressiv, det hon höll på med menade dem, var att skydda sitt territorium. Huset är borta sedan länge men den där kaninen är inte trevligare för det.. igår hade jag typ min största dust nånsin med henne, hade göra 20 minuter för att få ut henne ur buren, hon far omkring som en gallning, "hugger" efter händerna, rivs och har massa konstiga läten för sig. När jag väl fick tag på henne somnade hon dock gott mot mitt bröst efter en stunds kliande mellan öronen. Det är ett mycket märkligt djur, folk tycker att jag ska göra mig av med henne men jag har ju ändå tagit mig an det lilla livet.. jag skall nog inte ge upp hoppet när det gäller henne, en dag kanske hon förstår att vi inte vill henne illa.

Förklaring till varför Melvin är den gode: .. en sådan förklaring behövs nog inte ens. Idag träffade jag en kille som jag träffat många gånger förr, han har själv en pitbull-blandis som heter Zombie.. och idag uttröck han sin önskan om att ha en hund som Melvin, han sade att han med glädje hade bytt med mig. Det han menade var: att det är så roligt med en hund som viftar på svansen bara man tittar på den. Han menade Mel förstås.. denna totalgalna, knasiga hund är verkligen en sån som sprider glädje vart han går, han är så enormt positiv!

.... när jag nästan skrivit färdigt detta inlägg kom mitt tredje husdjur hem.. han häslar att han är en mask på bilden...



Frode - den underlige


2008-06-12



Den här vackra blombuketten kom min älskade Frode hem med igår

Efter att ha ringt och grinat i telefonen över min glädje gällande tentan så tyckte Frode att jag behövde lite uppskattning, en fin kärleksgåva tycker jag.. jag blev jätteglad, blombuketten pryder nu köksbordet.

Hade tänkt städa hela dagen idag men har faktiskt legat lite på latsidan, ibland behöver man det också men imorrn tar jag tag i städningen med nya krafter, kan vara skönt att ha det fint inför helgen då jag skall jobba.

Igår kväll låg jag och Frode och pratade om barn en lång stund, en längtan efter barn har slagit rot i oss båda på sista tiden... ett litet knytte som bara är vårt.. Frode vill ha en flicka så om det blir en pojke, är det nån som vill ha han då? Haha! Nej då, så är det nog inte riktigt, jag tror det blir ett välkommet barn oavsett.. men det får som sagt bli om ett par år, när studierna är avklarade och man fått kommaigång och jobba lite... det är fint att ha något att se fram emot =)
Klara, Saga, Ludvig... ja man får se vad det blir för en filur den dagen det är dags!



2008-06-11



......ja och idag är en glädjens dag!

Min morgon startade med ångest, föregången av flera dagars ångest med ont i magen och total orkeslöshet inför den fysiktenta jag idag skulle skriva. Nåväl,nu är det väl så att ångesten inte bara handlade om denna tenta, utan allmän och total skoltrötthet, flera misslyckanden i tentaskrivandets konst, för mycket arbete och stress, ett stökigt hem och allt som inte gått enligt planen.

Hursomhelst, jag vaknade som sagt på morgonen och intog en skål coco-pops (som av nån anledning är det enda jag just nu får i mig på morgonen trots att jag vet hur onyttigt det är och trots att jag är hungrig igen efter en kvart)... hade jag inte vetat bättre hade jag nog trott att jag var gravid (eller i klimakteriet, tro mig, det är lika troligt/otroligt som det förstnämnda) om man tittar på mina humörsvängningar och konstiga matintag. Jag lunkade iväg till skolan och kände att jag verkligen matchade den regntunga, grå himlen.. satte mig i tentasalen och fick vad jag skulle kalla en ångestattack light (light därför att jag vet hur en riktig ångestattack känns, detta var inte jämförbart med den gången) och fick galet hög puls och tårarna steg i ögonen, sån blir jag aldrig! Min alldeles fantastiska lärare lade armen runt mig och försäkrade att det skulle gå bra... det behövdes. I lite över en timma satt jag och tömde ur mig mina kunskaper gällande agregationsformer, volt och ampere, magnetism och atomfysik.. kände mig vemodig och gick hem till soffan, lade mig i fosterställning och somnade, sov i tre timmar trots en god natts sömn (tror jag).. vaknade tröttare än innan och drog mig mot datorn då min lärare sagt att han skulle lägga ut tentaresultaten redan idag.. datorn var långsammare än vanligt och dokumentet med namnet "tentaresuktat" tog flera minuter att öppna, pulsen ökade till vad som kändes som 200 slag/minuten men rätt vad det var öppnades det och så de magiska orden: du är klar med fysikdelen! Glädejtårar! Vilken sten som föll! Ringde till Frode, grinade i telefonen, gjorde detsamma med pappa... kan inte riktigt förklara, konstigt egentligen att man kan bli så totalt överlycklig för en sådan sak men min dag vände verkligen.. livet känns lättare! Det går åt rätt håll! Jag är färdig med fysiken!!

2008-06-08

Jag är mest glad att jag kan gå i upprätt tillstånd igen.. fy satan vad dålig jag var igår! I fredags tog min kusin studenten, det blev några glas vin och sen en öl med Emelie, lugnt och städat.. vaknar dock på morgonen med stans huvudvärk, spyr som en gnu.. gick till jobbet vid tre men fick gå hem igen, låg sedan i sängen till åtta på kvällen då jag kunde äta något för första gången.. helt galet var det! Måste vara alkoholen i kombination med värmen, för det verkar ju inte klokt att bli så där dålig...

Nu jobbar jag, eller det är väl synd och säga.. jag är på jobbet kan jag säga istället men det finns inget här att göra, har pluggat istället. Slutar om mindre än en timma, då ska jag hem och laga lite mat och senare ikväll ska vi och titta på en lägenhet =) Hoppas den är fin!

2008-06-05

Frågan är inte vad jag gjort idag,utan vad jag inte gjort.. åtminstone har det känts så. Härjat runt på stan, lunchat med Emelie, vart på tuna park, handlat på coop forum, letat studentpresent (blev glas från boda nova, jättefina).. har även köpt en klänning tillmig själv som jag ska ha imorrn, känner mig himla nöjd med den! Har så sällan såna kläder så folk blir alldeles chockade när de hör att jag köpt mig en klänning.. there´s a time for everything!

Blir inget grilla hos pappa imorrn, doglas har mask i magen och det vore ju himla trist om melvin blev smittad... vi äter gott hemma istället, kan vara rätt skönt att vara hemma och slappa också!

Annars? Ja, vad ska man säga... jag och Frode ska ha slappkväll, vi är barnlediga..fundrade på att åka iväg och göra nåt men kom överens om att vi inte orkar det=) Det är rätt fint att bara lata sig ibland! Händer väldigt sällan!

2008-06-04

Idag har jag varit på exkursion i skogen och Melvin hade jag med mig, det var väl egentligen det enda som gjorde det värt att vara med.. släppte Mel lös (fast man inte får) och han njöt av att skutta runti gröngräset... vi var hemma igen vid tvåtiden, det var riktigt skönt att det inte höll på enda till tre! Haha, jo... Lisa var så jävla rolig! Hon tog tag i Melvins huvud och utbrast: Ååååh vilket ansikte! Du ser ju ut som en fladdermus.. klockrent ju! =D

Har precis kommit från tuna park där jag och frode vart och köpt lite födelsedagspresenter till Zebbe som snart fyller 13.

Imorgon ska jag luncha med Emelie, tentaplugga och gå med pappa och titta efter studentpresent till min kusin Jennie.

Nu ska jag gå upp till jobbet, lämna lite filmer och sitta en stund och snacka skit med Sandra.. vi har alltid så fina (oftast urspånade) samtal.

Tack för mig!

2008-06-04

Idag har jag varit på exkursion i skogen och Melvin hade jag med mig, det var väl egentligen det enda som gjorde det värt att vara med.. släppte Mel lös (fast man inte får) och han njöt av att skutta runti gröngräset... vi var hemma igen vid tvåtiden, det var riktigt skönt att det inte höll på enda till tre! Haha, jo... Lisa var så jävla rolig! Hon tog tag i Melvins huvud och utbrast: Ååååh vilket ansikte! Du ser ju ut som en fladdermus.. klockrent ju! =D

Har precis kommit från tuna park där jag och frode vart och köpt lite födelsedagspresenter till Zebbe som snart fyller 13.

Imorgon ska jag luncha med Emelie, tentaplugga och gå med pappa och titta efter studentpresent till min kusin Jennie.

Nu ska jag gå upp till jobbet, lämna lite filmer och sitta en stund och snacka skit med Sandra.. vi har alltid så fina (oftast urspånade) samtal.

Tack för mig!

2008-06-02

"Ibland, eller inte ens ibland... väldigt sällan kommer det in en människa och det bara känns som den alltid varit med, för den är en sån naturlig del av arbetslaget.. du Annika, är en sån människa" Dom fina orden fick jag med mig av min handledare efter 8 veckors praktik på förskolan.. och ett av barnen lämnade över fina blommor, och varma goa kramar har jag fått.. det gör ont i hjärtat att lämna underbar personal och fantastiska ungar!

Nu jobbar jag i den lilla videobutiken, långtråkigt som fan är det men vad gör man inte för en extra slant, speciellt när man tänkt överleva sommaren och kunna betala sina räkningar (?)

Imorgon är det åter till skolan, för att sitta och ha VFU-seminarium hela dagen, behöber jag ens säga att det känns sjukt ospännande?

Onsdag är exkursionsdag.. vi ska ut i skogen och genomföra nåt ekologiexperiment, jag och Amandisen tänkte ta med Timra och Melvin, då blir det full rulle kan jag tro! =)

På torsdag ska jag träffa min lilla vän.. ja Emelie alltså, vi ska ha en dejt.. äta en romantisk lunch =)

Sen är det dags för helg igen, vilket innebär ännu mera jobb.. ingen rast, ingen ro!

DIPLOM

Jag har suttit och pysslat med diplom till myrgruppen, så här blev dom:
image77

Historien om Emlie "dra-på-trissor" Otterbeck

Jag hörde just Gavin de Graws nya singel "in love with a girl! Och kom då och tänka på när jag och emelie begav oss till sthlm för att se denne underbare man! Hans första album gick varmt efter att ha hört introt till "one tree hill", man blev helt fast... de låtarna som finns på hans album är bland mina absoluta favoriter. Den spelning vi var på var för.. 3 år sen? Ja, Emelie gav mig i alla fall biljett i födelsedagspresent och sen begav vi oss... blev alldeles betagna av Gavin och Emelie tog ett litet nyp på hans rumpa till och med.. haha! Det var en liten spelning, ett par hundra pers kanske.. så jäkla kul!
image76

... det var en sån där supehärlig utflykt som jag och Emelie begett oss på, men funderar man så har vi roligt oavsett vad vi gör.. vår relation är nog lite unik på det sättet. Vi lärde känna varandra genom föredetta pojkvänner som var bröder, tillsammans bodde vi i "päronhuset" och dessa föredetta pojkvänner hävdade alltid att jag och Emelie aldrig skulle fortsätta vara vänner om förhållandena tog slut.. hmm, nu ska vi se.. jag och Jussi gjorde slut för 5 år sen, Emelie och Mikke för typ 3 år sen... kan säga att det inte är nåt fel på vår relation! =) MLI´s och min rellation består också mycket av drömmar om flakmoppar och spännande utflykter, allt kommer givetvis att inträffa i sinom tid.
   I dagsläget är vi båda mycket upptagna och hinner inte ses så mycket som önskat, men det spelar mindre roll.. en dag ska vi ändå uppfostra våra barn tillsammans och vara med varandra var eviga dag... och på ålderns höst när våra gubbar har dött (dom är äldre och kommer därför dö före oss) kommer vi göra stan ofta och vara stans coolaste tanter.. allt i sinom tid...


ÄLSKLINGSGUMMAN

2008-06-01



www.sophiegriotto.com

Är det inte otroligt läckert? Sophies illustrationer är helt otroligt fina, skulle kunna ha dem på väggarna hemma!

... ja ibland hittar man ju kul grejer så här på jobbet, när man bara sitter och surfar runt... ska strax till att öppna butiken!

RSS 2.0