Äventyr.. =)

        Mursten skog

Ojojojoj! Ja vad ska man säga? Idag beslutade jag och Frodegubben att vi skulle vara hälsosamma och bege oss ut i skogen med Frodes son Zebastian och vår hund Melvin. Vi åkte ut mot Viptorp vid elvatiden och parkerade bilen vid en hundklubb som ligger där.. vi tänkte oss en ungefär en timmas promenad och att Melvin skulle få springa lös och rasa av sig.. sen skulle vi vara hemma till senast ett då jag skulle steka pannkakor.. trodde vi ja!
   När vi gått en bit in i skogen så skulle vi vända men efter en tid märkte vi att vi inte kände igen oss så vi började ju virra av och an... utan en aning om vart bilen stod så bestämde vi oss att föja en stig och efter ett tag så stötte vi på en jägare som "hjälpte" oss och sa att vi skulle följa stigen tillbaka tills vi kom till en vändzon, där skulle vi ta vänster på en stig.. när vi kommer fram finns där ingen stig.. till sist hittade vi till en grusväg och bestämde oss för att gå på den, nånstans måste den väl leda.. (!?) Efter att ha gått på den i ett bra tag så stötte vi ÄNTLIGEN på en bil... det visade sig att vi var i Hällberga (nån mil si sådär ifrån där vi startade)... snäll som mannen var så körde han frode till bilen, varpå frode sen kom och hämtade upp mig, zebbe och mel... i ilfart körde vi till corner för att slänga i oss en varsin hamburgare, sen direkt hem.. slämga av sig blöta skitiga kläder, på med rena och springa till jobbet... kom väl genom dörren här typ en minut i tre (!) Ja gud så det kan gå! Nästa gång är det kompass eller GPS som gäller!

Hursomhelst tog vi en hel del fina bilder medans det fortfarande var oligt att vara ute i skogen =) Lägger ut dem senare eller imorgon!


Lortgrisen

image55

image56

Ja.. så här såg alltså Melvin ut igår förmiddag. Vi hade varit ute på en liten promenad och intill vårat hus finns en lekpark där Mel brukar få springa lös... i ena änden av parken finns en gräsbeklädd kulle och i den andra en grusplan som nu är lervälling. Lille Melvin sprang i full fart från kullen mot planen och märker att han inte kan stanna på grund av leran, halkar omkull och glider på sida i leran. Och är man då en vit hund, ja då blir man så här snygg! Fast vad gör det när man har dusch.. Mel hoppade faktiskt i badkaret helt frivilligt denna gång!

I bild synns också Melvins nya hurtta-halsband som jag köpte på utställingen!

Glad påsk


Vill börja med att önska alla en glad påsk!


Snart ska jag iväg till skolan, man hade kanske trott att vi skulle vara ledig på skärtorsdagen men icke! Jaja det är i alla fall förmiddagspass och jag ska inte jobba eller något sånt ikväll. Gick andra introdagen på fuxen igår, gick kväll för att få prova på det också..gick fint, hjälpte till med matlagning och småpratade lite. Dom är verkligen himla härliga dom boende, tror att jag kommer trivas jättebra där!


Imorgon,långfredag ska jag jobba på forvärns.. har tagit ledigt på påskafton, då ska vi iväg och käka gott hos min pappa.. vi åker nog ut ganska tidigt på dagen så vi kan ta en långpromenad i skogen med hundarna. Söndagen är det jobb igen.. ja,man är ju inte mycket ledig.. tänkte att jag skulle hinna träffa Emelie nån av dagarna här också.. titta på nya sovrummet och så!


Nä nu ska jag borsta tänderna!


Godingen!

image50

Pusskalas med husse

image51

....lite måste man få tugga...

image52


Mel räcker vacker  tass =)


image53

Mattes älsklingsgubbe...

image54

Haha! Så sover bara en somär riktigt trött...


Ingen rast, ingen ro!



Hahaha! Känner igen mig ganska så mycket, alla säger till mig att jag måste ta det lugnt ibland också men nä, inte jag inte! Full rulle hela hela tiden!

Gick första dagen intro på fuxens gruppboende igår och det gick super, ska gå kväll idag! Har i alla fall fått fyra veckors vikariat inbokat för sommaren som eventuellt kan bli mer! Känns kul!
Efter jobbet var jag och Amandagumman ute och "joggade" =) Mycket hälsosamt av oss, hundarna var mer vilda än tama förstås!

Nu på morgonen har jag och frode vart med Zebbe på öronmottagningen och sen på möte på skolan.. ska till och diska nu, sen laga lunch och därefter iväg till skolan. Ingen rast, ingen ro!

Helgen: Aquaria Sthlm + utställning Sundbyholm

Har varit en relativt hänelserik helg, tänkte bjuda på lite foton...

AQUARIA STHLM  

                               


UTSTÄLLNING SUNDBYHOLM

                           

Det var bättre förr...

Haha! Ja jag börjar så sakteliga inse att jag kommer bli tanten som berättar gång på gång för mina barnbarn (och alla andra ungar) om hur oändligt mycket bättre det var förr. Fuck, jag är den tanten redan nu, fast i en 24-årings kropp. Men är det inte så då? Barnprogram till exempel?
       
    Beppe                               Björne                  Fjant

Åhhh vilka stjärnor!!! Klassiker. Och jag vill också säga att det borde vara olagligt att byta ut Björne på det sättet man gjort... Björne är Björne! Och utan Robert Gustavsson och marängbak saknar det ändå poäng! Och varför är Björne så snäll numera? Nä, jag köper det inte!

Men det fanns ondom även på min tid =)

image29

                                               IKA

Ush ush ush... otäcka människa som dansade med skelett till ytterst obehaglig musik på rutigt golv! Man fick ju mardrömmar!

Men jag säger bara tack och lov för klassiker... allt av Atrid Lindgren är ju fortfarande så popullärt och även som vuxen njuter man ju i fulla drag...

image30

Melker som försöker ta död på getingar med sprayfärg.. kan det blir bättre?? Knappast!

Med detta säger jag tack för mig! =)



TRÖTT

            
Haha, sköning

Känns faktiskt som jag ska somna sittandes här på jobbet. Det kommer ner nåt snöblandat skit, är alldeles grått och jag har haft en enda kund på en och en halv timma. Jobbar dock bara till fyra, men hur peppande är det att man sen skall raka vägen hem och gå ut med hunden i detta väder, därefter sätta igång med maten och så disk efter det... och så ska tvätten från igrå vikas och läggas undan för det hanns inte med igår.. ojoj, ja sen lär man ju stupa i soffan.. och så är det samma visa imorgon, upp vid sju, bege sig till skolan, sen gå till jobbet och hänga här till klockan fyra. Näää... tack och lov för pappa som bjussar på käk imorgon, då slipper man i alla fall det.. men när man är där så ska man ut på långpromenad med Melvin och Doglas som annars äter upp varandra. Vad jag gnäller.. men kan ni förstå att jag inte ska få vila i helgen heller?? Tidig morgon på lördag för att åka till sthlm (jocke är hundvakt, tack!) och sen hem och snygga till sig på eftermiddagen för att gå på synthfest.. och tidigt upp på söndagen för att gå på hundutställning (amanda hämtar mig typ halv nio...) och sen är det måndag igen och tillbaks till vanliga rutinen.. plus att jag under nästa vecka ska gå introduktionen på gruppboendet också.. ja jag fick ju jobbet! Bra va? Ännu mer att göra.. nåja jag får se det så här: Om typ ett år är jag färdig med skolan och då behöver jag aldrig mer härja på detta sättet.

Emilia mejlade och beordrade mig att komma till spanien i höst =) Hon skall jobba som volontär på ett pound för hundar.. kan ju va trevligt och titta ner, risken är väl att jag tar med mig hälften av hundarna hem för att jag tycker synd om dem.. haha, jag tror jag skulle kunna bli en sån där djursamlare som man ser på tv ibland, emellanåt måste jag verkligen hejda mig själv. =) Nej jag får nog nöja mig med melvin och ronja, i alla fall så länge jag bor i lägenhet. (har jag berättat att jag skulle vilja ha en råtta??) Haha! Jag är inte klok.

Nu kom en kund.

Hej då!

Gruppboende och bättre humör


 
Haha!! Ja idag känns det bättre med allt... man får släppa tagetoch acceptera läget, ta till sig att man gjort sitt bästa och att forstätta kämpa.

Idag har jag varit på intervju på företagens hus och pratat med enhetschefen för det gruppboende som jag sökt sommarvikariat på, det gick jättebra! Om en timma ska jag till gruppboendet för att prata med dem som jobbar där och lägga upp en introduktion så jag kommer in i deras rutiner. Har ordnat med papper som jag skall skicka till enhetschefen; intyg att jag är utbildad barnskötare, intyg att jag läser lärarprogrammet och så där i och med att det är meriterande, höjer lönen en aning.
   Har även ringt handledaren på min partnerskola då jag kommer vara på semester en vecka under VFU-perioden.. har bokat in en del tider dessförinnan så jag kan ta igen de missade dagarna... ja alltså, jag får lite panik när jag tittar imin kalender, jag är fullbokad typ varenda dag ända fram till mitten av juni (!) Det verkar inte klokt, men det blir nog bra, det är kul att vara igång.. men en ledig dag då och då kanske?

Känner mig i alla fall riktigt på G idag!

Berättar sen hur det gick på mötet på gruppboendet!


Arg.. och sur.. och irriterad




Ungefär så här känner jag mig om det ska uttryckas i bild....

Blir trött

Alltså.. ja, man börjar ju känna sig korkad när tenta efter tenta går käpprätt åt helvete! Men jag är inte gjord för att skriva salstenta.. fan, fram tills alla salstentor kom så gick allt på räls, skriftliga hemtantamen och muntliga redovisningar har legat på VG typ hela tiden, men jag kan inte plugga in hela böcker och sen sitta och sortera information och svara på papegojfrågor! Är inte det omodernt förresten? Prov alltså? *suck*

Plus att Ulla-bulla som utlovat muntlig omtentamen gått och ändrat sig.. nu ska vi tydligen skriva i alla fall! Det suger - jävligt hårt! Omtentan har bokats om från nån gång i juni till nu den 26:e och ja... det är väl bra om man ska se något gott i det hela. Men den tanten är fan sadistisk, hon gjorde en sjuuukt svår omtenta och nu detta? Jag tror inte hon vill att vi lyckas.

Och förövrigt är jag less överhuvudtaget, jag ska fan jobba på dagis (ursäkta, förskola heter det) och vad är oddsen för att jag någonsin kommer ha nytta av allt detta? Lite didaktik kanske hade varit på sin plats istället??? Jag säger bara halleluja, snart får man komma ut på praktik till kidsen, då kanske man kan börja minnas varför man går denna pissiga utbildning!

Vill bara säga att det enda som gör det värt att överhuvudtaget gå till skolan är att mina kurskamrater är så himla goa! Jaja... det är väl värt det för att jag har en plan för mitt liv också, men jag tror inte jag hade pallat om det till på köpet var störda människor som gick i min klass...

Nä fy sjutton säger jag bara!

Tisdag.. typ veckans tråkigaste dag.

image49

... fast man kan ju ha så här mysigt också! =) Jag tillsammans med Amandas tanter Tili, Tula och Timra.

Fast tisdagar är konstiga ändå, det känns alltid som det är jättelänge sen det var helg och samtidigt är det långt till nästa helg *suck*

Men vi blev i alla fall färdiga tidigt med dagens fysikpass, så jag hann hem och umgås med min galna vovve också.

Nu är jag på jobbet och måste ta och fixa ut lite film på hyllorna.

Ha en trevlig dag!

Härligt

Fick just veta att jobbet jag eventuellt kommer få ligger typ 20 meter hemifrån... underbart! Detta innebär att jag kan gå hem till Melvingubben varenda rast så slipper han vara ensam så mycket. Håll tummarna för mig att allt går vägen!

Jobb opening

Sitter på jobbet.. Amanda var nyss här och var middagssällskap, så nu är man mätt magen =) Och Amanda och Frode har åkt till strängnäs för att hämta tula, tänkte jag skulle träffa damen imorgon.

Har vart skola idag, ungefär lika underhållande som vanligt och sen direkt från skolan till jobbet.. oooh så roligt! Och så samma sak imorrn... ooooh ännu roligare! not!

På onsdag ska jag iallafall på anställningsintervju angående ett sommarvikariat på ett gruppboende som jag sökt.. blev helt chockad att dom ringde, men ja det känns ju spännande.. är lite nervös faktiskt, men det ska nog gå bra! Undrar hur det ska gå med mitt nuvarande jobb då... hmmm, ja det är värt en funderare...

Hej svejs!

Jobba jobba

Sitter på jobbet, väntar på att Nataly ska komma. Slutar sen vid åtta, då ska jag laga tacos.. har fått dille på det på sistone, jag som inte ens har tyckt om tacos förr.. sen ska jag och frode titta på film och bara ha det mysigt.. jobb imorgon med.. känns som man aldrig är ledig. Fast nästa helg ska  jag förstås vara ledig.. ja, om man nu kan kalla det för ledighet. På dagen på lördagen ska jag, frode och zebbe till sthlm och gå på hajakvariet, och på kvällen ska jag på synthfest.. på söndagen ska jag på hundutsällning med amanda, lär ju vara skapligt seg då, men i värsta fall får hon väl bära runt mig där =D

Ja i övrigt är det väl inte så mycket att säga.. det är skitväder, var ute på långpromenad med Mel innan jobbet och inte ens han tyckte att det var särskilt trevligt. Har klippt klorna på hund också, vilket alltid får honom att hamna i en mindre depression... haha, han är så tramsig! Mammas lilla höna!

Åter till arbetet, har lite film-slipning att ta itu med.

Over and out.

Morgonkaffe

Sitter iförd myskläder och dricker morgonkaffe, har varit ute på morgonturen med Mel och har det väldigt lugnt och skönt just nu.

Igår gick första fysikpasset av stapeln, det var väl ok, lite långtråkigt bara. Fysik idag med, det tråkigaste är ju att det är lagt på eftermiddagen, inte vad man längtar efter på en fredag.. menmen, sen är det helg. Ska ätamiddag hos pappa ikväll och så jobbar jag helgen, som vanligt.. men nu har jag ju nåt att spara pengar till så det känns lite mer motiverande faktiskt =)

Nej nu ska jag ta och kramas lite med mitt hunddjur, han står här och är lite kärlekskrank.

Tack och hej!

Bilder från tjejmiddagen

Idag har man haft kemitenta.. känns som man inte gör något annat än skriver tentor, vet inte hur det gick, har svårt att bedöma om det gick bra eller dåligt..känns som det är på gränsen.

Har just ätit middag, gjorde kycklinggryta.. Frode är iväg på massage, inget avundsjuk är jag.. speciellt med tanke på att jag har ont i nacken som sjutton idag också, har nog sovit konstigt inatt.

Imorgon ska vi orientera... *suck*

Kom på att jag glömtlägga ut bilder från tjejmiddagen 23/2.. här kommer dom!

image18


Jag och snäckan


image20


image21


Karola och Emelie


image22

Kristin

image23


Hihi...min lilla gumma


image24

Damerna =)


Jobbdag

Sitter på jobbet och hänger.. vädret är urtråkigt och jag hade helst legat hemma på soffan med varm choklad...

Om en stund borde datakillen komma hit.. ena jobbdatorn är paj, den andra konstig... och vi som jobbar här är bara små tjejer som inte kan något alls om datorer, då får en karl komma och laga! =)

Slutar halv fem så det är inte så lång tid kvar av min arbetsdag.. efter jobbet blir det tillagning av kotletter och pommes *mumma*.

Planen för morgondagen är att plugga med Amanda.. jag sätter allt mitt hopp på att hon är så genialisk att hon förstår sig på denna organiska kemi... för jag fattar noll! Vår lärare har lagt ut gamla tentafrågor och jag kan typ inte hitta svaret på en enda av dem... känns ju sådär måste jag säga...

Nej om man skulle försöka vara till någon nytta kanske.. =)

Bildkollage, vänner och familj.

                     



               





           


RSS 2.0