2008-05-31


... ja det glömde jag ju att berätta.. imorse plockade jag en fästing på mig själv, på min höft hade äcklet sugit sig fast! *ryser* Jag fick ut hela i alla fall och fick den säkert igår när vi promenerade med hundarna i skogen.

.... senaste fästingbettet resulterade i borelia, allergisk chock, 14 timmar på akuten, penicillin, hydrokortison och en klåda utan dess like... vill inte igen, vill inte, vill inte!

2008-05-31

LYCKA!
... jag blir verkligen så himla lycklig av detta underbara väder, av att vakna till solsken och fågelsång...
Vi har tagit vara på dagen jag och Frode.. satte larm på nio och åt en mysig frukost tillsammans, packade handdukar och badkläder samt kaffe och sen åkte vi och köpte nybakta bullar. Åkte därefter till Vilsta, vi hade Mel med oss och lade oss på "hundsidan" och bara myste! Melvin badade en massa och till och med jag doppade mig =)
... vid ett tog vi och åt lunch och sen åkte vi en sväng till tuna park.. jättemysig dag! Nu jobbar jag vilket känns trist, men det känns inte alls lika vemodigt när man gått upp i skaplig tid och tagit vara på vackra vädret.. känner mig tillfreds, kär och lycklig! =)

2008-05-29

Dagarna ser ungefär likadana ut nu när man har praktik... umgås med barnen, vilket är mysigt men jag önskar ibland att man hittade på lite mer saker med dem. Har jobbat lite med min "myrgrupp" idag och i övrigt har barnen mest varit ute och haft fri lek.

Fick skjuts hem av pappa idag och när jag kom hem grejade jag lite med de diplom jag ska ge till de barn jag jobbat tematiskt med. Har även skrivit lite inför det utvecklingssamtal jag ska vara med och hålla i på måndag.

Snart ska vi ta en filt, sätta oss ute i solen och äta rostbiff och potatissallad.. mys!


2008-05-28

           DETTA UNDEBARA VÄDER.....

.... man blir ju lycklig ända in i märgen! =) Barnen på förskolan har njutit i fulla drag: vattenlek och höjdhopp..imorgon kommer vattenspridaren ut på gården! Denna årstid är det fantastiskt att arbeta i förskolan och få vara ute!

Dagen har varit bra, barnen har varit trevliga precis hela dagen, kan bero på att vi bara hade 16 barn idag... men i alla fall!

Nu ska jag ta och laga till lite pannbiff och så får vi se om jag kommerut på någon långtur med Melvin sen, jag tror faktiskt att han tycker det är lite i varmaste laget!

Förresten,om ni gillar drama-filmer och vill grina riktigt mycket så ska ni se rails & ties, både jag och Frode höll på att gråta ögonen ur oss! Fantastiskt fin historia!

2008-05-27

En bra dag! Gick upp vid kvart i sex i morse och hade en lugn och skön morgon för att sedan ta bussen till förskolan. Har varit med sexåringarna på skolan där de ska gå i förskoleklass, i övrigt har vi varit ute hela dagen i det underbara vädret... viåt både lunch och mellanmål ute och det var hur mysigt som helst!
   När jag slutade vid tre så kom frode och hämtade mig och vi åkte på utvecklingssamtal på zebbes skola. När vi kom hem tog jag Melvin och så gick vi en långpromenad, han badade lite i vilsta och njöt i fulla drag.

Lagat mat har jag gjort och så har jag hämtat hem en film från jobbet att se ikväll! Inget särskilt med dagen men tiden har gått fort och jag har haft det trevligt precis hela dagen!

Imorgon ska jag fortsätta med projektarbetet med min grupp,dom ser framemot det jättemycket... underbara ungar!

2008-05-26

Usch och fy vilken dag! Det som jag trodde var en heldagsplanering på förskolan var en halvdags utvärdering.. så bra lyssnar jag! Men då fick man vara halva dagen med ungarna och det är alltid mysigt! Sen när jag slutade kastade jag mig på bussen, hem och gå ut med Mel,ksta ihop lite mat, äta jättefort, kasta mig på bussen och åka tillbaka till förskolan för att vara med på föräldrakväll... hemigen med bussen (mycket pengar på buss denna dag!) och släpa ner tvätten till tvättstugan,ut med Melvin igen och nu har jag precis satt mig för typ första gången idag känns det som... sa jag att jag gick upp sex imorse efter att ha sovit ganska illa också? *suck* och så upp igen imorgon! Ja det är verkligen fullt upp, tänk om man ändå hade sommarledighet att se fram emot..men icke!

Två trevliga saker med denna dag:
* Zebbe hade glömt att stänga dörrarna i lägenheten imorse, vilket i sig var ganska negativt.. detta ledde till att Melsom normalt sett bara har tillgång tillkök och hall, nu hade tillgång till hela lägenheten inklusive balkong i och med att vi vädrar på dagarna då solen ligger på... och lillkillen hade inte tuggat sönder eller rört en enda sak! Han var ändå ensam ilägenheten i sex timmar! Inte ens toarullen som stod på vardagsrumsbordet hade han rört, han som älskar att tugga sönder papper! Nej, när jag kom hem kom han lunkandes yrvaken inifrån soffan! Mattes duktiga kille!

* Melli hörde av sig idag! Trevligt då man så sällan hörs! Går bra för tjejen och det görmig så glad! Saknar henne och "mina" älskade ungar så himla mycket!

....åter till tvätten.....

2008-05-25

Till och börja med tycker jag det är konstigt att inte datumen för bloggskrivandet står automatiskt när man lägger upp inlägg och därför är det väl en god idé att fortsättningsvis ha datumet som överskrift så folk hänger med (?)

Sitter på mitt jobb i videobutiken, solen skiner och jag tror inte att det där med filmtittande lockar folk så mycket vilket resulterar i att det står helt stilla här. Roar mig med att surfa på diverse sidor och har blivit medlem på king.com där man kan spela en massa roliga gratisspel mot andra spelare.. ganska kul trots allt, födriver ju tiden om inte annat.

Mel och Frode kom just in här, de har varit och badat.. eller ja, Mel har badat! Så roligt för förra sommaren vägrade han, han var skiträdd för vatten men det handlar nog om att han var ganska osäker då rent allmänt efter allt han vart med om... men nu hade han skuttat i vattnet, han hade inte simmat men han hade härjat runt och njutit i fulla drag och det var i stort sett bara huvet som var ovanför ytan.. modiga lilla killen!

Slutar om en och en halv timma, skönt! Imorgon är det heldagsplanering på förskolan och jag ska närvara.. känns kanske inte så spännande eftersom det inte är min arbetsplats och jag slutar där om en vecka men det är väl okej antar jag...

Sommar?

Idag hade vi satt larmet på 9:00 för att få en skapligt tidig start på dagen och åka och storhandla på Willys, gick på dryga tusenlappen, alltid lika kul...



.... och nu är jag på jobbet. Har skrivit upp mig på semestertiderna som är från v.27-v.33.. har förtur och skrev upp mig på en hel del trots att jag ska jobba på fuxen fyra av veckorna, vilket då innebär: flera veckor kommer jag jobba 7 dagar i veckan, inte nog med detta.. jag kommer även att jobba 12-14 timmar ganska många dagar. Så trevlig sommar på mej då!
Men allvarligt, vad gör man? Fuxen-pengarna kommer i slutet av augusti vilket iofs är trevligt, men det är inte då jag behöver pengarna, jag ska helst överleva sommaren! Och trots att Frode kanske kommer ha pengar och trots att jag kan låna av pappa så NEJ!  Jag vill vara vuxen nu! Jag vill inte vara beroende av andra hela tiden.. så nu ska jag jobba och stå i (ännu mer än vanligt) och så ska vi hålla tummarna för att jag fortfarande är vid mina sinnens fulla bruk när sommaren är över! Ä*h, det går nog bra.. jag försöker hela tiden se det som tillfälligt, en övergående period.. för face it, det är inte så lång tid kvar tills skolan har nått sitt slut för gott och då behöver jag ju aldrig mer hålla på så här.. bara ett år kvar nu! Detta förutsatt att jag klarar alla helvetes omtentor! Håll era tummar och tår för mig 9/6 + 11/6 då lite ska betas av!

Ett helt år..

... för en stund sen låg Mel och gosade in sig i min armhåla och somnade där =) Och då slog det mig, att det är ju ett helt år (och några dagar) sen han kom till oss... det är konstigt vad fort tiden går.. fast samtidigt är han en sån naturlig del av våra liv så det känns som han har varit hos oss för alltid! Okej, lite tokig är han allt men att skaffa honom är det bästa beslutet vi gjort tror jag, han är ju så underbar och full med kärlek!

         

typiskt!

... idag bar det av till distrikssköterskan klockan 14:15 för att bli stucken i fingret och petad med en lång bomullspinne i halsen. Streptokocker (halsfluss) som väntat, inget jobba för mig denna vecka sa sköterskan och det är ju bara att göra som man blivit tillsagd. Min ständigt goda handledare lät lite irriterad men vad gör man, detta kan jag ju inte råda över.. kom lite olägligt bara. Men men det är inte som inte lite kåvepenin (penicillin) får bukt med! Ja och imorrn är det förövrigt vikariemöte på fuxen och det måste jag fasktiskt gå på.. nåja, hur ansträngande kan det vara? Känns bara som att det är min vanliga tur, allt ska vara så jävla dåligt tajmat jämt.

Som detta: Solsemester på Cypern.. underbart, bara en regndag under perioden vi var där.. gissa vilken dag? Min födelsedag förstås! Och med dunder och brak kom ovädret, det skakade i rutorna och saker ramlade av borden för att det åskade så hårt. Nä nu låter jag bitter, vi kom i alla fall in till ayia napa den eftermiddagen och åt en supergod middag på en urmysig restaurang! Och på kvällen sjöng alla på hela hotellet för mig =)

Vill trycka på en mysig sak med att vara hemma sjuk så här, det är att jag får vara med Melvin hela dagarna. Ja, han tycker förstås att jag är världens tråkigaste som bara ligger stilla hela dagarna men han är ändå en trogen kumpan, det må jag säga.. han lämnar intemin sida!

image62

image63

Hemkommen..och sjuk...

Ja det är nästan en vecka sen vi kom hem från semestern, har inte hunnit skriva. Vi hade det i alla fall jättefint och gjorde inte någon nytta alls,vi bara vilade... någon kvällspromenad blev det på sin höjd.

Nu har jag gått och blivit sjuk.. febern satte igång i fredags kväll och lugnade signågot igår, nu har jag framförallt ont i halsen som svullnat upp nåt enormt och jag börjar misstänka att jag fått halsfluss.. har fått sjukanmäla mig från praktiken,vilket känns lagom kul när man just vart ledig en vecka, men men.. inte mycket att göra.

Lite bilder i alla fall:

image57
Mitt resesällskap *asg*

image58


image59
Nissi beach

image60


image61

Cypern

Ja imorgon natt åker vi alltså, Frode, pappa, Jocke och jag! Det ska bli fantastiskt skönt!
   Jag är också så himla tacksam att det finns folk som ställer upp för en, Amanda ska ha Melvin hela tiden när vi är borta.. det känns konstigt att lämna bort honom, det är första gången men jag vet att Amandisen tar väl hand om honom, han får det fint hos brudarna.. det finns väl risk att han inte vill komma hem igen! =)
   Och så Fia, som ska mata kaninen.. Fia skulle nog fått ta Mel också om det inte vore för att hon har katter, Mel gillar henne jättemycket och det tycks vara ömsesidigt =) Men nu får hon vara kanin-matare och jag är jättetacksam för den hjälpen! Tack tjejer, ni är guld!

Ja nu håller jag på och tvättar det sista av grejerna vi ska ta med oss, jag är för övrigt färdigpackad och Frode har förstås inte ens börjat.. haha! Men men jag jobbar ju imorrn så jag kan inte hålla på då men det kan ju gubben.

Ska snart laga middag och ikväll ska jag, Frode och Zebbe se Gremlins... så jäkla längesen, den är ju asabra =) ...och zebbe har inte ens sett den... den är "barnförbjuden" haha, ja alla som sett den vet väl hur gullig den är!?

Nåja, på återseende! Kommer med en massa semesterbilder sen!

VFU besök

Jaha då sitter man hät på jobbet igen, det är stendött.. och gruppboendet ringde precis innan jag gick hit och frågade om jag kunde jobba där idag, åååh det hade jag ju jättegärna velat.. men sånt är livet, jag är ganska fullbokad och i och med att de ringer med så kort varsel blir det tyvärr ganska ofta så här...

Vfu:n har gått bra i veckan och i måndags var Lars på lärarbesök, han var jättefin mot barnen och en av pojkarna trodde att Lars var min pappa.. haha! Nej men det var väldigt positivt och Lars vill till och med att jag skickar lite bilder till honom på blåsippe-experimentet (man lägger en blåsippa i mystacken, myrorna kissar på den och den färgas rosa), Lars menade att det var en jättebra ph-indikator så han vill använda mina foton i fortsatta kemi-kurser.. haha! Ganska kul trots allt, han är en speciell man den där Lars!

Imorrn ska jag antagligen träffa Emilia, det ska bli jättetrevligt.. länge sen.. ledig lördag med lite tvättning och städning hemma, jobb på söndag dag och sen på natten beger vi oss till cypern! =)

Bye!

RSS 2.0