Utgifter

Vad trött man blir.. skulle lämna in bilen för däckbyte och när frode skulle hämta sommardäcken ute hos min pappa visade det sig att de är alldeles nedslitna och totalt obrukbara.. *suck* blir att åka till bilia imorrn istället, köpa nya däck och byta.. får delbetala på volvokortet, man måste ju.. hatar utgifter!

Händer en del

Jobbar as usual.. känns som jag hade behövt vara hemma och städa och greja istället men det blir man ju inte rik på =) Slutar vid halv fem.. skulle egentligen åkt iväg och veckohandlat då men Frode kände sig lite stressad för han har en del att stå i så det får bli mathandling nån annan dag istället.

Imorrn ska vi lämna in bilen på langes för däckbyte.. inte för det att vi inte hade kunnat byta däcken själva men förra gången vi gav oss på det så var bultarna så hårt åtdragna att en av dem gick paj och vi fick lämna in bilen.. kostar bara några hundralappar att lämna in bilen och få däcken bytta, det kan det vara värt.. ja.. så Frode skulle ta och städa bilen idag och  åka ut till min pappa och hämta däcken och lite sånt..

Imorgon har jag VFU igen med lärarbesök från skolan klockan nio.. lite pirrigt, vi ska klä myrstacken som vi har tillverkat när Lars är där.. det blir säkert bra =) Dom är ju så små barnen, även om dom är duktiga så blir det ju ingen klassisk undervisning direkt...

... bara en vecka kvar nu...

Nostalgi

Minnen från förr har pockat mycket på mig på sistone, både som någon slags avsaknad och som glada minnen. Just nu sitter jag och lyssnar på gamla guns N´ roses  ballader som gick hett hemma i bandspelaren i sena barndoms/tidiga tonårs tider.. starkaste minnena uppstår alltid för mig när jag hör låtar som jag lyssnat på mycket eller i sepciella sammanhang, det är nästan om att gå tillbaka i tiden när jag hör musik  som jag så starkt förknippar med specifika saker. Hur många gånger har man inte tillsammans med en käresta önskat en låt som är "våran"? Nåja, det är ju inte dessa man minns, utan helt andra låtar i helt andra sammanhang, starkt påminnande om speciella människor.... här är några:
Pelle: Ja det var ju denna kille jag under hela min barndom trodde att jag skulle gifta mig med. Låten som "är Pelle" är Please forgive med med bryan adams... detta av flera skäl, dels var det ju albumet "so far so good" som gick hemma ständigt, men det var ju också favoriten att dansa tryckare till på mellanstadiediscon.. och för mig fanns det bara en värd att dansa med och det var ju pojken med de tindrande ögonen, Pelle som jag känt sen jag lärde mig gå.. ja herregud, killen är i dagsläget pappa till en jättesöt liten flicka... 
Jim: Ja vad i allsin dar ska man säga? Jag och Jim hade alltid en väldigt underlig relation (aldrig ett par, heller aldrig bara vänner) och han är också den som "har flest låtar".. love is all around (wet wet wet), bye bye johnny (return), you and i (scorpions), anything for love (meatloaf)... flertalet låtar förknippade med ganska konstiga situationer... men vilka givande samtal vi kunde ha trots allt! =)
Erik: Åh den första "riktiga" pojkvännen! Den första dejten.. hemma i min pappas hus.. red hot cilipeppers "other side", hångel i soffan, såå kär jag var och vilken gris han var.. haha!
Frode, min Frode: Heeeelt klart "push it" med salt n pepper.. tryckta mot varandra på Blå´s dansgolv, helt totalt förbjudet och jag endast 19 år fyllda.. haha, those where the days! Jag får än idag tillbaka den känslan så fort jag hör den låten och får sån sjuk lust att dansa! Att inte förglömma är "hero" med Enrique Iglesias.. då jag blev så totalt betagen av denna människa och aldrig kunde släppa tankarna på honom... ja gud, det var i den gröna saaben (MINST lika förbjudet som dansgolvet) och han sjöng och jag föll! Ja alltså, jag har än idag svårt att förstå att det blev vi till slut.

Nåväl, nu har jag bara nämnt ett fåtal... men gratulationer till dig som överhuvudtaget orkat läsa detta dravel! Det är bara jag som är nostalgisk och allmänt fånig...


Solsken i massor!



Som jag njuter av detta underbara väder!! Idag har vi varit ute med barnen hela dagen, från klockan nio tills jag slutade klockan tre, vi åt till och med lunch ute.. alldeles underbart! Jag har blivit solbränd =) Man känner sig lite fräschare med lite färg på kinderna. Kul med lite förbränna innan semestern också, bara 10 dagar kvar nu!

Nej jag tror jag ska sätta mig på balkongen nu och fånga lite kvällssol *myser*

Vårkänslor



Hmm.. ja, jag och Frode har snart varit tillsammans i fyra år och jag är så kär i honom fortfarande! Visst är det inte som när man precis träffats men det är ju en annan typ av kärlek, en bättre sort.. och just nu känns det som vi har en nytändning i förhållandet, det är väl vårkänslor =) Vill bara kramas och mysa!

Igår var jag med min far och bror på tuna park och handlade grejer till semestern, jag hittade faktiskt en bikini *glädjeskutt* Det brukar ju inte vara det lättaste... stor byst och liten runt om gör ju att inget passar, men jag hittade en på stadium igår som var halterneck med knyt även runt om.. med bred linning nedanför brösten.. passade super! Sen åkte vi ut till pappa och han och frode jobbade på huset medan jag och storebror lagade middag, fläksfilé och potatisgratäng.. mysigt och gott! Var iväg hela dagen och kom inte hem förän vid halv nio, då avslutade vi kvällen med en komedi som vi var inne på jobbet och hämtade.. georgia rule heter den, mycket mysig film!

Nu jobbar jag.. det känns skittrist i och med att det är så himla fint väder.. men det är ju praktik på dagiset i veckan och där är vi ju ute typ hela dagarna om det är fint väder, det är skönt.. gillar inte att sitta inne i vackert väder.. och idag är det ju ingen som kommer och hyr film, inte i det här vädret.. så jag får väl sitta och surfa... efter jobbet ska vi käka och sen åker vi till willys och handlar mat.. kanske ska köpa solkräm idag också =) till resan alltså.. hihi!

Ha en fin dag!

Slut..

.. ja idag är jag helt färdig. Det har varit en bra dag på förskolan men det vände på eftermiddagen.. jag rök ihop med en av femåringarna.. eller rök ihop, han blev vansinnig för att han inte ville ha jacka på sig och på den vägen var det.. i ungefär 40 minuter ägnade han sig åt att skrika, ta sönder saker och slå på mig tills han slutligen bestämde sig för att det var nog... har aldrig tidigare mött ett barn som får så våldsamma utbrott, helt sjukt... detkan bara inte vara normalt, det måste vara något som inte stämmer.. nu är jag i alla fall hemma men huvudvärken är ett faktum,min snälla pappa kom och hämtademig och skjutsade hem mig i alla fall, det var skönt att slippa ta bussen.


Nu ska jag tvätta... sen blir det slappkväll.. imorrn är jag ledig men vi ska ut på landet till pappa och jobba lite på huset, sen bjuder bror på middag. Ska bli trevligt.


Myror i brallan?



I måndags inledde jag mitt tematiska arbete om myror tillsammans med fem barn i åldrarna 4-5 år. Vi startade med att jag undersökte vad barnen hade för förkunskaper, de fick rita en myra och en myrstack utifrån hur dom trodde att de ser ut. Idag begav vi oss ut för att hitta en stack, det gjorde vi efter många om och men och till vår förvåning var myrorna vakna redan. Det är sån underbart att jobba med så här små barn, de har så mycket idéer, inte alls hämmade som de ofta blir med åren... lyckades ta några riktigt fina foton ute i skogen.. satt och dokumenterade lite under eftermiddagen, jag har fått en egen "dokumentationsvägg" i tamburen, den är sååå fin!

Ja in övrigt har det dock varit en ganska kass dag.. när jag skulle bege mig i morse så upptäckte jag att min cykel blivit stulen, blir så jävla trött.. kan man inte bara låta andras grejer vara??? Nåja, jag har anmält och ringt försäkringsbolaget i alla fall... så nu ska jag bara vänta på att pappren kommer...

Nähä, nu ska jag ut med Mel och sen ska jag tvätta.. ojoj...

Vuxen?

Jaha då sitter man här, för en gångs skull en ledig kväll och ändå tycks det mig nästintill omöjligt att varva ner..

Ja det är ju det här med att vara vuxen, det är inte så himla glamouröst.. ja det är inte det att jag kan peka ut något jag är direkt missnöjd med men det är ju den här eviga stressen och pressen, att man ständigt ska prestera, ständigt sträva efter att vara lite bättre, hinna med lite mer, vara lite mer hälsosam.. vara mer "vuxen". Tänk om man som barn insett vilken gåva barndomen är.. det kravlösa i att vara barn, att bara finnas, att vara en glädjekälla för människor bara genom att finnas till, utan att prestera. En tid som aldrig mer kommer igen... ush vad tragisk jag låter, men jag kan trots allt sakna det... när våren och sommaren kom och man lekte tills det var mörkt ute, hur man sedan blev ombäddad i sin säng och somnade tryggt..och vaknade på morgonen och blev serverad mammas varma choklad... those were the days!

Men imorrn ska jag till praktiken..och det är ju också kul...(?)

Snorigt...


... ja i onsdags skickade de hem mig tidigare från praktiken, var så dunderförkyld! Låg hemma torsdag och igår och gjorde ingen nytta alls.. det var behövligt! Idag är jag piggare, har ingen feber i alla fall.. men näsan rinner, det värker och kliar i bihålorna och jag nyser varannan minut.. men som sagt, ingen feber och därav jobbar jag idag (så klart!) På förmiddagen var vi och spelade minigolf... jag, frode och zebbe.. det var trevligt, avslutade det hela med en burgare på nattkröken innan det var dags för mig att gå till jobbet.

23 dagar kvar tills vi åker på semester.. kan ni förstå hur skönt det ska bli!? Har jag förresten berättat att vi nu har all inclusive.. wiiii! Längtar så..

Stress, stress...


Aaaaah! Landa människa! (jag alltså) Jag kan inte hålla på på detta viset! Skolan blir ju totalt lidande av att jag jobbar ständigt och jämt.. sju dagar i veckan, ibland på två jobb samma dag! Nu sitter jag på ett av jobben (videobutiken) och bara längtar hem... vill vara hemma med min Frode och ha det lugnt och skönt!

... ångest för kommande omtentor i juni! Fast ja.. å andra sidan kanske det går lättare att fokusera på plugget nu när man har VFU, då kanske man kan fokusera på kvällarna, jag hoppas verkligen det! Är så sjukt less på skolan! Längtar efter en normal tillvaro...

Ska bli så skönt att åka på semester sen.. snacka om att jag behöver det! Bara 28 dagar kvar nu.. det går fort... då ska jag bara vila och äta gott.. ska nog knappt röra mig från min solstol!

Nähä, om man skulle göra det man är här för?? Japp!

Konstig dröm

   

Ja vad ska man säga? Vad betyder drömmar egentligen? Inatt drömde jag att jag inte längre ville ha Melvin så jag bestämde mig för att döda honom (!?) jag tröck ner två tabletter (av okänd sort) o halsen på honom och sen tröck jag in en massa plastdinosaurier (ja ni vet såna leksaker) i munnen på honom så han inte skulle kunna få upp tabletterna (!) Hursomhelst överlevde han... och blev väldigt aggressiv efter händelsen, och jag kunde inte förstå varför... hmmm, ja...

Nu jobbar jag i alla fall (videobutiken). Igår hade jag mitt första ordentliga vik på gruppboendet.. det var superkul! Trivs där! Hoppas det blir lite mer jobb innan jag går på mitt 4 veckors vikariat i juli. Det är mycket att hålla reda på så jag känner att jag hade behövt lite timmar.. på tisdag går jag ju deligering och efter det kan jag även ge medicin, det är bra. Det blir lite tokigt nu när jag inte kan det...

Imorrn har jag en ganska jobbig dag. Ska till min förskola (VFU) och jobba mellan nio och halv fyra.. och klockan fyra börjar jag jobba här i videobutiken... jag provcyklade ut till VFU:n igår och det tar ca en halvtimma.. så jag lär vara helt slut när jag har trampat hit.. och sen jobbar jag ända till klockan tio och så börjar deligeringen klcokan nio på tisdag! *suck*

tiden räcker inte till...

.. känns som jag är igång hela tiden, idag somnade jag på soffan under en liten paus från allt.. och jag brukar aldrig sova på dagen!

Ska snart iväg till min käre far.. årets första grillmiddag =) Ska bli sååå gott! Det är så skönt att komma dit,lugnt och stilla.. hundarna kan springa och busa, god mat... långpromenader på grusvägarna.. nu är det inte lika mörkt om kvällarna längre så man kanske till och med kommer ut i skogen. Melvin älskar ju det och far omkring som en riktig vilde. =) Finns inget stopp på honom när han kör igång!


Alltså, blir lite trött på konstiga människor.. amanda berättade om en liten valp (ca 5 mån) som bor här..ägaren hade slagit den med kopplet och lyft den i öronen och skällt på den.. hon gjorde verkligen illa hunden,och allt det för att den var intresserad av amandas hund tula. förstår inte att man har hjärta att göra så! Och imorse när jag var ute med Melvin så kom en tant med sin blandras... jag känner igen hunden, det är en gammal svart medelstor tik som är riktigt tjurig i humöret... jag ville inte att Melvin och tiken skulle hälsa eftersom melvin är så på och den hunden är tjurig så jag gick över på andra sidan gatan.. då ropar tanten (som jag tror ag blir förbannad! Mel är så svag i sitt psyke efter allt han varit med om och ska inte behöva utsättas för sånt! Tanten bara drog tag i sin hund och ställde sig mitt i gatan och gapade om att "jävla hund, det är jag som bestämmer! ska jag trycka ner dig och bita dig kanske??" Precis som det hjälper!!??Vi bara gick därifrån... jävla människa,och stackars hund! Blir så trött! Kan folk inte varapå ett normalt sätt med sina djur ska dom inte ha några!

Nä nu tänker jag åka och käka mat!


RSS 2.0