2008-07-30, med i tidningen

NYHETER | ESKILSTUNA SENASTE NYTT
TISDAG 29 JULI 2008
Två favoriter  Annika Molander har just gett Melvin en bit falukorv, vilket ger höga pusspoäng i hund­världen.<br>Foto: Martin Lindahl
Två favoriter Annika Molander har just gett Melvin en bit falukorv, vilket ger höga pusspoäng i hund­världen.
Foto: Martin Lindahl
Eskilstuna
Irländske Melvin hittade hem i Nyfors
Han började sitt liv fastbunden på en bakgård på Irland, men nu har hunden Melvin fått ett kärleksfullt hem hos Annika Molander och hennes sambo i Nyfors.
- Han har en egen plats i varje rum, säger Annika.


Kommentera»Länka hit»Skriv ut»Tipsa» Dela på Facebook»
 
Jag väntar mig hundskall när vi plingar på hemma hos Annika Molander i Nyfors. Men det för­- blir tyst. När Annika öppnar dörren tittar hon lite förvånat in i lägenheten.
- Ska du bara ligga där? Kom nu.
Från ett av rummen i lägen­heten hörs det klickande ljudet av tassar mot trägolv. Ett par ljusbruna ögon följda av en vit päls tittar fram bredvid Annika.
- Värmen gör honom lite trött och seg, säger Annika och klappar tvåårige Melvin i nacken.

Muskelpaket
Han är en blandning främst mellan raserna Pitbull och Amstaff, och han är ett rejält kraftpaket. När jag klappar Melvin i sidan känns det som om hans solida muskler klappar tillbaka.
- Det finns massor med fördomar om kamphundar. När vi var inne i en butik var det några barn som viskade och var lite rädda för honom. Men det slutade med att Melvin låg på rygg på golvet tillsammans med fem barn som klappade honom på magen.

Läs hela artikeln i onsdagens papperstidning.


 
Fakta:
Pitbull och Amstaff
Pittbullens fulla namn är Amerikansk pittbullterrier. Rasen är resultatet av korsningen mellan engelska bulldogs och terriers, och rasen användes som gårdshund av nybyggarna i det tidiga USA. Hunden är kort­hårig och väger mellan 20 till 25 kilo beroende på kön. Hunden är aktiv och behöver motion, rörelse och en kunnig och engagerad ägare.
Amstaffens fulla namn är Amerikansk Staffordshire terrier. Rasen föddes upp till att ta hand om liknande sysslor som den närbesläktade pittbullen. Amstaffen är korthårig, muskulös och energisk. Den är hängiven och är en bra familjehund, men också en ihärdig slagskämpe om den till exempel blir provocerad av en

2008-07-27

Jaha, då arbetar man i värmen.. jag håller på att rinna bort känner jag, svettas mängder.. måste vara 35 grader varmt här bakom disken. Har vart och svalkat mig med ett dopp ute i Mälarbaden men den svalkan finns inget kvar av. Jag tycker inte det är särskilt trevligt med den här värmen när man inte får ligga på en strand hela dagen med möjlighet att bada så fort man blir varm...

Imorgon ska jag själv till Gröna lund med två brukare och har ingen lust överhuvudtaget... jag vet att det kommer vara helt galet varmt på bussen när vi åker dit (vid två på dagen) och jag är förkyld vilket gör att värmen känns extra jobbig. Sen kommer vi inte hem förän ca. klockan tolv på natten... *suck*
   Har dock bara en vecka kvar av mitt vik nu, vilket känns både skönt och lite ledamt, jag trivs ju asabra där men å andra sidan.. ganska skönt att inte jobba dubbelt.

2008-07-26



Idag kom jag iväg till Vilsta, det gillar man ju! Lite avsides halvt under ett träd låg vi och gottade oss i solskenet, åt tants bullar och doppade oss emellanåt. Ett par timmar vart det i alla fall och det räckte alldeles lagom för att ladda batterierna. 

Till Vilsta ridskola var det en himla massa hästar med ägare som kom idag, en förmodad hopptävling. När vi var på väg till bilen efter vår stund i solen kom en liten häst springandes alldeles ensam, efter honom kom en kvinna (förmodligen hästens ägarinna) och en liten pojke (förmodligen hästägarinnans son) och skrek efter hästen att han skulle stanna.. men han joggade på, ut på gräset bland allt folk och njöt i fulla drag, lycklig över att vara fri.. han hann faktiskt några hundra meter innan han blev infångad.. jag gillar att han tog sig friheten, att springa på sina egna villkor är det bästa springet!

...Nu jobbar jag dock...

2008-07-24

Då var det torsdag, dagarna och veckorna bara rusar på och det beror nog till stor del på att jag aldrig sitter sysslolös. Idag jobbade jag 9:30 - 14:30 på Fuxen, kom hem, diskade, åkte till Vilsta och badade, åkte till Slagsta och käkade mjukglass, hem och byta om och därefter direkt till Forsvärns. Att arbeta här nu är väl det lugnaste på dagen, händer inte så mycket i detta vackra väder.

....... inte så mycket mer att förtälja för tillfället. Kanske inte på mitt bästa humör men det reder sig med det!

2008-07-23


Jag och min älskade kanin

Nu sitter man åter här, i videobutiken efter en 6-timmars arbetsdag på gruppboendet. Lite trött och jäkligt varm men det går fint.. dagen har gått fort ändå och jag hoppas att jag slipper dö av tristess här, tiden brukar tendera att stå alldeles stilla här.

Igår var jag på grillkväll med brukarna.
I måndags var vi i Skärgården vilket var helt sjukt lyckat! Gillar mitt jobb riktigt mycket!
Har konstaterat att det är jäkligt kul att ha "riktiga" kollegor vilket har resulterat i att vi ska gå på after work nästa tisdag och sen slå klackarna i taket på Harry´s, mkt trevligt!

Frode och Zebbe har tagit bilen till Götet idag, för att besöka Liseberg.. tror bilresan var jobbigare och längre än Frode hade räknat med, och stackarn ska köra hem sen också efter en heldag.. det är jag inte avundsjuk på, jag hade dock gärna följt med till Liseberg, men man ska nästan stanna en natt när man åker iväg så där...

2008-07-20

Nu sitter man här igen, i den lilla videobutiken och önskar att man låg hemma på soffan just så som alla andra får göra på söndagar.. nädå, det går bra. Började nyss och har spenderat dagen hos min käre far där vi som vanligt jobbat och stått i, bjöds därefter på vietnamesisk mat vilket smakade mycket bra.

Igår fick jag dock vara ledig tack vare söta Nataly. Det passade mig bra för det vankades ju maskerad till Elias ära. Jag älskar maskerader!! Finast var det nog trots allt när Shrek, Fiona, åsnan, kaninen och Snövit (Johan, Emelie, Ida, Frode och jag) gick kroggatan fram och folk jublade!! Man älskar det bara! Det var en trevlig kväll i alla fall, tog det rätt lugnt och kom hem ganska skapligt... rätt bra när man ska upp tidigt ovh jobba.
Bilder från maskeraden kommer givetvis!

Imorr´n ska jag till Skärgården.. fina grejer!

2008-06-19

OLIKA PUSSAR











Vaddå sa du? Att vi är störda? Tack, det vet vi redan. =)


Den som inte förstår vikten av att kunna leka i vuxen ålder kan heller inte förstå dessa foton och humorn.

Vi gillar´t!


2008-07-17

TRÖTT!!! Har jobbat tiotimmars-pass (oh yeah! gjorde en särskrivning) på Fuxen, utflykt till Mariefred i ösregnet.. klockan sju styrde jag min färd mot järntorgsgrillen varpå jag gick till Forsvärns och hämtade ett par filmer i väntan på min pizza. Tanken på att mysa ner sig i soffan framför en film var mer än lockande. Hann hem, äta min mat och börja konversera om ditt och datt med min man, kvart över åtta ringde telefonen. Såg att det var Forsvärns.. när man är trött en kväll och ser att det är jobbet som ringer överväger man alltid att inte svara men jag förmodade att det bara var någon praktisk grej Stepanie undrade över men tji fick jag! Plötsligt migränanfall och illamående, ingen annan kunde hoppa in och snälla söta Annika kan aldrig säga nej så det var bara att resa sig från den sköna soffan och bege sig till jobbet för att arbeta ynka en och en halv timma... vilket kanske inte är så jobbigt, fast jo, å andra sidan jääävligt jobbigt!

Hur som haver, jag är ju åtminstone ledig imorgon så filmen får vi se när jag slutat vid tio för imorgon ska jag ta mig en redig sovmorgon och ha en riktig slappdag! Det ni!

2008-07-16

Alldeles ensam är jag här hemma i lägenheten och tycker faktiskt att det är riktigt skönt. Melvin ligger och halvsover i soffan, jag har stängt av ljudet på tv:n och njuter av tystnaden. Frode är i sthlm på Iron Maiden, Zebbe hos sin mamma. Jag har tagit ett varmt bad efter arbetsdagen, hyrde nån musikalrulle som visade sig vara ganska dålig så jag stängde av, tv:n hade heller inget av intresse trots mängder av kanaler.

Imorgon ska jag på riddarspel i Mariefred och ser faktiskt fram emot det.. jag, Camilla och 9 brukare, det blir nog livat!

...undrar just om jag kan falla i sömn utan älskling?

2008-07-15

JAG LEVER.... ifall det var nån som trodde att jag blitt kvar i Uppsala, blivit rånad och dödad eller liknande. Faktum är att utflykten till Uppsala var mer än mysig, jag och brukaren hade en superfin dag och efter utflykten har jag snabbt blivit hennes favorit! Man gillar´t! Jag tror att jag är gjord för detta jobb om jag ska vara ärlig, "du är inte klok annika" får jag ofta höra av dom boende för jag bara skojar med dem hela tiden, det krävs inte mycket för att dom ska skratta.. vi borde kanske lära oss något av dem!

Idag blev jag ledig från Fuxen (jag tog en annan tid då de är underbemannade istället) varav dagen tillbringats ute i Ostra hos papputen där karlarna har lekt byggare bob medans jag socialiserat med Sussie som har semester. Vi har inte setts på ett år så det fanns mycket att uppdatera och mycket gamla minnen att dra upp på tal. Vid tre drog jag mig till faderns hus där jag stekte ett berg med pannkakor, mycket uppskattat.. endast 2 blev det kvar av berget och dom lade pappa beslag på, dom skulle han ha till kvällsmat! =)

Nu jobbar jag i min kära videobutik, mitt andra hem. Bara fyra timmar vilket klart inte är ansträngande, jag sitter mestadels vid datorn och häckar.

Imorrn är det Fuxen och Stephanie har fått tagit mitt kvällspass här, Frode ska på Iron maiden så jag ska spendera kvällen med hunden.

Torsdag blir det Mariefred.

Ledigt på Fredag.

Saker att se fram emot:
* Emelies framtida körkort och alla utflykter som medföljer.
* Resa till Finland framåt höstkanten, hälsa på Melli och älskade ungar.
* Ett par veckor ledigt i Augusti (eventuellt)
* Augustis lön

2008-07-08


Jag vill meddela följande: om någon saknar mig på torsdag kväll så är detta destinationen ni skall leta på (se ovan).. Uppsala för den som inte känner igen domkyrkan på bilden.
Följande är fallet: På torsdag skall jag åka på utflykt med en av de boende själv. För den som känner till mitt lokalsinne (eller ska jag säga brist på lokalsinne?) är det självklart att detta är en ytterst dålig idé, men det tycker man inte på min arbetsplats trots att jag informerat om att jag går vilse i min egen lägenhet (nästan).. och jag tycker man borde blivit orolig när jag bad om en vägbeskrivning till Klostergatan varifrån utflyktsbussen går. Jag lugnade mig lite när jag insåg att jag inte kommer vara alldeles ensam, det är folk från fler gruppboenden som skall åka.. men bubblan sprack snart, väl framme vid destination är dagen fri.. man väljer själv utifrån några förslag: domkyrkan, linnémuséet, stadsshopping mm. vilket innebär att risken är ganska överhängande att jag kommer bli ensam med min brukare i alla fall.. vilket innebär att jag kommer gå vilse på vägen tillbaka till bussen.. vilket innebär att vi kommer bli kvar i Uppsala.. vilket innebär att jag kommer bli av med jobbet.. jag gillar inte idén. Och vi ska liksom slå död på 7 timmar i Uppsala.. fast det är klart, om jag lägger tre av dessa timmar på att ta oss tillbaka till bussen så kanske det går.. ja, sannerligen är det så det får bli!

Annars mår jag bra, bara så ni vet!

2008-07-05

Sov på tok för länge idag, när jag vaknade var klockan nästan elva.. och jag gillar ju inte alls det där med att sova länge, det sabbar min dygnsrytm.
 
Frode är iväg men borde snart vara hemma..l vi ska åka iväg och storhandla på Willy´s idag och antagligen tänker jag tvinga in Frode i lite andra affärer också.

Gårdagen var trevlig och istället för att gå vår vanliga runda i skogen så gick vi till Ostrabadet. Melvin simmade för första gången... han har badat förr men aldrig simmat, så duktig kille! =) Doglas badade bara tassarna, har ni nånsin förr hört talat om en golden som ärrädd för vatten??







2008-07-02

Onsdag idag och imorrn fyller älsklingen år, vilket innebär att jag ska städa hela dagen.. och tvätta, så det ser snyggt ut när folk kommer på besök! Måste säga att jag blir oerhört förslappad av att jobba kväll, sover ju skitlänge på morgonen och är medvetslös till fyra på eftermiddagen.. gillar det inte! Blir fint nästa vecka när man måste börja komma upp på morgonen, problemet är ju att jag jobbar kväll också, så jag är inte hemma förän tio om kvällarna vilket lär resultera i att jag kommer vara en zoombie. Alldeles säkert inget vidare trevlig för dem i min omgivning.. men ni älskar mig ändå, eller?


jag som zoombie? =)

För typ 3 månader sen (uppskattningsvis) gick jag till en frisör här i nyfors (90:- för en klippning) och toppade håret.. ägaren till salongen häslar alltid sedan dess. Fick dock just en minichock när han just gick förbi "min" videobutik, stack in huvudet och sa "hej annika, är det bra?".... min undran är nu: har han superminne och minns allas namn eller älskar han mig?? Jag är lite rädd, men också lite nöjd om det är så att jag etsat mig fast i någons minne. moha!

Att jobba i videobutik så här mitt i ghettot medför vissa underligheter... medelålders stamkunder tycker att dom kan stöta på mig när jag är ledig. Exempelvis i lördags.. ja då var jag på väg hem från Nybron och någon ropar "hallå! tjejen!" och berättar sedan att han känner igen mig från videobutiken (jotack, jag känner igen honom också.. han är gift och har flera barn) och så talade han om hur vacker jag är, och tyckte att vi skulle dela taxi.. det tyckte inte jag! Jag undrar bara: är det inte lite pinsamt att komma in hit efter helgen, tillsammans med lilla frugan och hyra film?

2008-07-01


Denna bok läser jag just nu. Jag beslutade mig för att köpa lite sommarläsning (ta 4, betala för 3 på akademibokhandeln) och köpte bland annat Julie Gregorys bok Mamma sa att jag var sjuk, jag älskar nämligen självbiografier, faktum är att alla fyra böckerna jag köpte är självbiografier.. människors livsöden fascinerar mig. Den här boken handlar om Julie vars mamma led av sjukdomen Munchenhausen by proxy, en psykisk sjukdom som gör att man hittar på eller framkallar sjukdomssymptom hos vårdnadstagare (offret är oftast det egna barnet). Det är en intressant historia, och faktiskt inte så tragisk som man kan tro (eller självklart är historien oerhört tragisk, men boken är charmigt skriven, stundtals komisk). Då vet ni det! Det är mitt sommarnöje de få lediga stunder jag har...

Igår när jag jobbade på videobutiken (ja, det gör jag ju nu med iofs) så pajade datorn.. jag var ute på nätet (det enda nöje man har här) och så stod det "sidan kommer stängas" och sen kom det upp en massa antivirusprogram som inte gick att klicka bort, och datorn var tydligen attackerad av en massa konstigheter.. jag fick sköta all uthyrning med hjälp av papper och penna som på urtiden, men vid halv tio kom data-daniel och räddade datorn.. tack och lov för det. När det bara jobbar tjejer på ett sånt hät ställe är det dömt att misslyckas.. haha!


RSS 2.0