2008-07-30, med i tidningen

NYHETER | ESKILSTUNA SENASTE NYTT
TISDAG 29 JULI 2008
Två favoriter  Annika Molander har just gett Melvin en bit falukorv, vilket ger höga pusspoäng i hund­världen.<br>Foto: Martin Lindahl
Två favoriter Annika Molander har just gett Melvin en bit falukorv, vilket ger höga pusspoäng i hund­världen.
Foto: Martin Lindahl
Eskilstuna
Irländske Melvin hittade hem i Nyfors
Han började sitt liv fastbunden på en bakgård på Irland, men nu har hunden Melvin fått ett kärleksfullt hem hos Annika Molander och hennes sambo i Nyfors.
- Han har en egen plats i varje rum, säger Annika.


Kommentera»Länka hit»Skriv ut»Tipsa» Dela på Facebook»
 
Jag väntar mig hundskall när vi plingar på hemma hos Annika Molander i Nyfors. Men det för­- blir tyst. När Annika öppnar dörren tittar hon lite förvånat in i lägenheten.
- Ska du bara ligga där? Kom nu.
Från ett av rummen i lägen­heten hörs det klickande ljudet av tassar mot trägolv. Ett par ljusbruna ögon följda av en vit päls tittar fram bredvid Annika.
- Värmen gör honom lite trött och seg, säger Annika och klappar tvåårige Melvin i nacken.

Muskelpaket
Han är en blandning främst mellan raserna Pitbull och Amstaff, och han är ett rejält kraftpaket. När jag klappar Melvin i sidan känns det som om hans solida muskler klappar tillbaka.
- Det finns massor med fördomar om kamphundar. När vi var inne i en butik var det några barn som viskade och var lite rädda för honom. Men det slutade med att Melvin låg på rygg på golvet tillsammans med fem barn som klappade honom på magen.

Läs hela artikeln i onsdagens papperstidning.


 
Fakta:
Pitbull och Amstaff
Pittbullens fulla namn är Amerikansk pittbullterrier. Rasen är resultatet av korsningen mellan engelska bulldogs och terriers, och rasen användes som gårdshund av nybyggarna i det tidiga USA. Hunden är kort­hårig och väger mellan 20 till 25 kilo beroende på kön. Hunden är aktiv och behöver motion, rörelse och en kunnig och engagerad ägare.
Amstaffens fulla namn är Amerikansk Staffordshire terrier. Rasen föddes upp till att ta hand om liknande sysslor som den närbesläktade pittbullen. Amstaffen är korthårig, muskulös och energisk. Den är hängiven och är en bra familjehund, men också en ihärdig slagskämpe om den till exempel blir provocerad av en

Kommentarer
Postat av: jenny (grannen)

han är ju helt underbar =) inte alla hundar som har sån tur att hamna hos såna som er =)

2008-07-30 @ 09:50:08
Postat av: Amanda

wowowowow så nu är melvin kändis oxå :D

2008-07-30 @ 10:48:32
Postat av: Amanda

wowowowow så nu är melvin kändis oxå :D

2008-07-30 @ 10:57:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0